مشاوره تخصصی مالیاتی باشگاههای ورزشی
در دنیای پیچیده مالیاتها، باشگاه های ورزشی با چالشهای منحصر به فردی مواجه هستند. قوانین مالیاتی در حال تغییرند و داشتن اطلاعات بهروز و دقیق برای موفقیت در باشگاه داری ضروری است. گروه مشاوران مالی و مالیاتی رشیدی با تجربه و دانش فراوان، آماده ارائه مشاورههای تخصصی به شما عزیزان هستند.
ماده ۱۳۴ قانون مالیات
در ماده ۱۳۴ قانون مالیات های مستقیم تصریح نموده که “درآمد باشگاه ها و موسسات ورزشی دارای مجوز از سازمان تربیت بدنی حاصل از فعالیت های منحصرا ورزشی از پرداخت مالیات معاف هستتند.

ماده ۱۳۴ قانون مالیاتهای مستقیم یک آئین نامه اجرایی هم دارد که در واقع جزئیات مربوط به چگونگی و موارد اعمال معافیت موضوع این ماده را باید در آیین نامه اجرایی آن دنبال کرد.
ماده ۳ آئین نامه اجرائی ماده ۱۳۴ قانون مالیات های مستقیم تصریح نموده است که “منظور از فعالیت های ورزشی، آن نوع فعالیت و رشته ورزشی است که بر اساس مجوز مرجع ذیربط تعیین می شود و توسط باشگاه ها و موسسات ورزشی انجام می پذیرد.”
چگونگی دریافت معافیت مالیاتی باشگاه های ورزشی
بر اساس مقررات مذکور، باشگاه های ورزشی برای اینکه بتوانند از معافیت مالیاتی مد نظر قانونگذار، بهره ببرند باید شرایط زیر را تامین کنند:
۱- باشگاه ورزشی به عنوان شخصیت حقوقی در قالب شرکت یا موسسه در اداره شرکت ها ثبت شده باشد.
۲- باشگاه یا موسسه ورزشی از وزارت ورزش و جوانان مجوز فعالیت دریافت نموده باشند. این مجوز ناظر به مجوز برای اصل فعالیت باشگاه است و با مجوزی فعالیت ورزشی که باشگاه یا موسسه ورزشی باید برای هر یک از فعالیت های ورزشی اش دریافت کند متفاوت است.
۳- فعالیت مشمول معافیت، باید منحصرا ورزشی باشد بدین معنی که از طرف وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون ورزشی ذیربط برای آن مجوز صادر شده باشد و مقررات مالیاتی نیز آن را بعنوان فعالیت منحصراً ورزشی به رسمیت شناخته باشد.
بعنوان مثال فرض کنید یک باشگاه ورزشی برای فعالیت در فوتبال از وزارت ورزش و جوانان مجوز فعالیت دریافت می کند ولی با این مجوز نمی تواند در لیگ فوتبال فعالیت کند مگر اینکه جهت اخذ مجوز شرکت در لیگ فوتبال از طریق فدراسیون فوتبال اقدام و مجوز لازم را دریافت کرده باشد.
در این فرض و برابر تبصره یک ماده ۳ آئین نامه اجرائی ماده ۱۳۴ قانون مالیات های مستقیم درآمدهای باشگاه مذکور که ناشی از فعالیت در فوتبال باشد مانند درآمد ناشی از فروش بلیت، درآمد ناشی از حق پخش تلویزیونی، درآمد ناشی از تبلیغات، درآمد ناشی از حق آموزش و تربیت بازیکن، درآمد ناشی از انتقالات و ترانسفر و معاوضه ورزشکار با باشگاههای ورزشی، فروش لوازم متضمن نشان و یا مشخصات باشگاه و همچنین کمک های دریافتی باشگاهها و موسسات ورزشی از دولت و یا موسسات دولتی برای انجام خدمات ورزشی مشمول معافیت مالیاتی خواهد بود.
۴- برابر تبصره ماده ۱۹۳ قانون مالیات های مستقیم، برخورداری از معافیت مالیاتی برای باشگاه ها و موسسات ورزشی منوط به تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد قانونی مقرر می باشد.
۵- برابر تبصره ماده ۱۹۳ قانون مالیات های مستقیم، برخورداری از معافیت مالیاتی برای باشگاه ها و موسسات ورزشی منوط به اخذ دفاتر قانونی پلمپ شده و تسلیم ترازنامه و حساب سود و زیان در مواعد قانونی می باشد.
در چه صورت مشمول معافیت مالیاتی نمی باشد
بر اساس تبصره ۱ ماده ۳ آئین نامه اجرائی ماده ۱۳۴ قانون مالیات های مستقیم فعالیت ها و درآمدهای باشگاه ها و موسسات ورزشی در موارد زیر مشمول معافیت مالیاتی نخواهد بود:
الف) درآمد ناشی از فعالیت های ورزشی فاقد مجوز.
ب) درآمد ناشی از کمک های دریافتی از اشخاص غیر دولتی.
ج) درآمدهای ناشی از فعالیت های اقتصادی باشگاه.
خدمات ورزشی با این شرایط با نرخ صفر از محاسبه ارزش افزوده خواهد بود:
۱- دریافت مجوز؛ صرفا مواردی که دقیقا در مجوز قید شده باشد از تاریخ صدور مجوز از وزارت ورزش و جوانان
۲- ثبت نام در سامانه کد اقتصادی و سامانه ارزش افزوده
۳- اعلام حسابهای بانکی مربوط به فعالیت در سامانههای مذکور
۴- تهیه و تنظیم اسناد حسابداری، دفاتر قانونی و اظهارنامه مالیاتی عملکرد به همراه اظهارنامه ارزش افزوده و ماده ۱۶۹ با قید درآمد و هزینههای معاف از مالیات و گزارشات موضوع بند ۲ ق م م جهت ارائه به ماموران مالیاتی که در نهایت منجر به صدور برگ تشخیص و مطالبه بصورت نرخ صفر خواهد بود
۵- در صورت رعایت نکردن هر کدام از مقررات قانونی، نرخ صفر تبدیل به نرخهای مقرر در قانون برای گروههای مالیاتی و یا اشخاص حقوقی خواهد شد